Stuitligging Consult

De meeste baby’s draaien op een gegeven moment naar een hoofdligging.
Dat is fijn en wenselijk voor een optimale ligging en optimale geboorte. 3 a 4% van de baby’s liggen aan het eind van de zwangerschap nog in stuit. Dat betekent dat ze of met de billen of met de beentjes naar beneden liggen.

Ligt jouw baby in stuitligging? Dan heb je de mogelijkheid om moxa therapie toe te passen.
Een moxa-stick is een soort dikke wierookstaaf, gemaakt van bijvoetkruid. Je beweegt hiermee boven een specifiek acupunctuurpunt. De stick gaat gloeien en je voelt een aangename warmte. De baby wordt hierdoor gestimuleerd om flink te gaan bewegen en uiteindelijk, op natuurlijke wijze, te draaien.

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat door moxa-therapie de kans dat het kind spontaan draait, vergroot wordt van 50% naar 75%.

Het consult

Je kunt starten met moxa therapie vanaf de 33ste week. Je hebt dan ruim de tijd om ermee aan de slag te gaan en de baby heeft nog voldoende ruimte om te draaien.

Hoe ziet een consult eruit?

 • Ik behandel de acupunctuurpunten met de moxa-stick
 • Jij en/of je partner krijgen uitleg hoe je de behandeling thuis verder kunt toepassen
 • Ik combineer de moxa met oefeningen van Spinning Babies. Deze geven nog meer ruimte en vergroten de kans op een optimale positie van de baby
 • Je krijgt moxa-sticks mee naar huis om de behandeling voort te zetten

Je herhaalt thuis gedurende 2 weken dagelijks de behandeling.

De voordelen van moxa therapie

 • De behandeling is voor jou als aanstaande moeder en jouw ongeboren baby zeer veilig. De spontane draaiing wordt uitgelokt, er is geen direct contact met jou of de baby.
 • De behandeling is voor jou en de baby niet belastend. De uitwendige versie die een gynaecoloog uitvoert in de 36ste week kan dit wel zijn.
 • Er zijn geen bijwerkingen bekend.
 • Door moxa therapie is de kans 75% groter dat je op een natuurlijke manier kan bevallen.
 • De behandeling kan thuis plaatsvinden doordat zij ook eenvoudig te leren is.

Het stuitconsult duurt ongeveer anderhalf uur. De prijs voor dit consult bedraagt €85,-

Dit is inclusief handleiding, moxa-sticks, audiobestand om de baby uit te nodigen te gaan draaien en begeleiding naderhand indien gewenst. 

INTRODUCTIE WEBINAR

Hypnobirthing

Meer weten over de Online Cursus Hypnobirthing? Meld je aan voor een webinar. Helemaal gratis!

Neem contact op

Stuur mij een bericht via het formulier,
of plan gemakkelijk een gesprek in via Calendly.
Ik hoor graag van je.

  Neem contact op

  Stuur mij een bericht via info@mamasuuz.nl
  Ik hoor graag van je.

  “Suzanne straalt rust uit en tegelijkertijd brengt ze een hoop positieve energie mee. Wat ik als heel prettig heb ervaren. Ze helpt je met vertrouwen naar de geboorte van je kindje toe te leven. Mocht het ons gegeven zijn om weer een wondertje op deze wereld te zetten, ga ik ter voorbereiding absoluut de opfriscursus bij Suzanne volgen!”
  Cerin

   

  “Suzanne heeft een hele waardevolle bijdrage geleverd aan onze kijk op de geboorte van ons derde kindje. Ze straalt rust en positiviteit uit en dit maakte dat het snel vertrouwd voelde. Ze heeft veel kennis in huis en paste de inhoud van de cursus aan op wat wij nodig hadden. We hebben heel veel opgestoken van wat zij vertelde en onze wensen voor het grote moment werden steeds duidelijker en voelde zó goed! Wij raden Hypnobirthing an sich bij iedereen aan maar ik zou het dan ook zeker bij Mamasuuz doen!”
  Kristel