Hypnobirthing

Ik begeleid jou zodat jij leert te vertrouwen op de natuurlijke manier van baren, te ontspannen en je lichaam te laten doen wat het moet doen.

Wat is Hypnobirthing?

Hypnobirthing zet de vrouwen even stil. Stil in het vaak zo drukke leven waarin van een vrouw veel verwacht kan worden. Zeker bij een eerste zwangerschap schipper je vaak nog tussen je ‘oude’ ik en je zwangere versie. Dit zorgt al vaak voor frictie bij de vrouw. Ze voelen wel wat goed voor ze is, maar daar stappen in maken, dat is een tweede.

De cursus zet vrouwen dus letterlijk even stil. Ze denken na over hun wensen en rechten en horen van andere vrouwen hoe zij omgaan met bijvoorbeeld stress op het werk en leren van elkaar. Ze leren te ontspannen en tijd voor zichzelf in te plannen om een ontspanningsoefening te doen of door het gesprek aan te gaan met hun partner. De vrouw staat centraal en dat mag ze ook staan.

Ik bied heel veel rust, nuchterheid en een gevoel van samen. Ik laat mensen even stilstaan, zodat er ook ruimte is om gedachten uit te wisselen. Ik creëer een moment wat hen weer aanzet om erover in gesprek te gaan. Het samen doen; een partner die kan steunen en ondersteunen. Ik geef een realistisch beeld van hoe het ook kan zijn. Hoe fijn de samenwerking kan zijn, waardoor je de bevalling ook samendoet. Naast alle informatie verstrekken, zodat het ook een fijn samenzijn is tijdens de cursus. Ik wil de cursisten het gevoel geven dat overal aan gedacht is. Ik vind het fijn en belangrijk om het mensen naar de zin te maken. Zodat ze zich comfortabel voelen in een fijne en veilige sfeer waar ook ruimte is om vragen te stellen en interactie. Ik wil dat ze het gevoel hebben dat er ruimte is voor de ander en wat er speelt.

Mijn cursus kan op vele manieren gegeven worden. Ik kies ervoor om het toegankelijk te maken voor de zwangere stellen van nu.

Toegankelijk door er niet te zwaar aan te tillen, ze opties te geven, ze vooral te laten ontdekken wat bij hen past en wat voor hen werkt. Zo ontstaat er ruimte in plaats van een afgekaderde cursus waarin er maar één manier is. Tijdens de cursus vind ik het belangrijk dat ouders zich veilig voelen en voelen dat er ruimte is om te delen. Ook al betekent dit dat we van het programma afwijken. Ik geef op dat moment ruimte aan waar de behoefte ligt. Ook een thee moment met lekkers zorgt voor gesprek en uitwisselen van ervaringen en alles waar aanstaande ouders zich mee bezighouden.

Een persoonlijke benadering vind ik belangrijk zodat de aanstaande ouders het gevoel hebben echt gezien en gehoord te worden. Dat ik met hen meedenk en mijn netwerk gebruik mocht het nodig zijn. Elke zwangerschap is anders, dus elk koppel vraagt ook om een eigen persoonlijke benadering.

“We believe that every woman has within her the power to call upon her natural instincts to bring about the best possible birthing for her baby and herself”
– Marie F. Mongan
 

“Wij hebben enorm veel gehad aan de Hypnobirthing cursus. Ik voel me beter voorbereid op de geboorte en voel me meer ontspannen. Mijn man heeft een beter idee hoe hij om moet gaan met andere mensen bij de geboorte en hoe hij mij kan ondersteunen. Echt een aanrader. Suzanne leidt de cursusavonden op een rustige en ontspannen manier en neemt ook echt de tijd voor iedereen en alle verhalen! We hebben ervan genoten!” – Dorene

Over deze Hypnobirthing cursus

De cursus bestaat uit 4 lessen van 2,5 uur.
Tijdens de cursus komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

 • Theorie over je lichaam
 • Uitleg over de verschillende fases van de geboorte; de ontsluiting-, de overgangs- en de geboortefase
 • De partner leert hoe hij/zij jou kan helpen en ondersteunen tijdens de bevalling (o.a. de ‘Light Touch Massage’ & Rebozomassage voor ontspanning en verlichting van de weeën)
 • Oefenen van houdingen tijdens de geboorte
 • Ontspanningstechnieken en ademhalingstechnieken
 • Je leert oxytocine en endorfine in je lichaam te stimuleren, zodat adrenaline, het stresshormoon, verdwijnt
 • Uitleg over het angst-spannings-pijn principe en hoe dit om te zetten naar vertrouwen-ontspanning-comfort
 • Je leert angsten los te laten en vertrouwen te hebben in jezelf en je eigen lichaam
 • Het duidelijk maken van je wensen rondom de geboorte aan zorgverleners door middel van het maken van een geboorteplan
 • Je leert beter te luisteren naar de signalen van je lichaam en je baby
 • Je leert optimaal te communiceren met je zorgverleners
“De cursus heeft ons een positieve kijk op de bevalling gegeven. Ik bekijk het nu veel rustiger en ben er klaar voor. De ademhalingstechnieken ga ik zeker toepassen. De cursus gaf ons goede en uitgebreide uitleg.”

Suzanne & Daan

“De Hypnobirthing cursus heeft mij rust, vertrouwen en een positieve instelling gebracht. Een stuk zekerheid en veiligheid om achter mijn eigen gevoel en wensen te gaan (en blijven) staan.”

Anne & Marco

Goede praktische oefeningen, fijn om filmpjes te bekijken ter voorbereiding. Dit geeft een reëler beeld van de bevalling.”

Sander

Cursusdata

Momenteel vinden er geen groepscursussen meer plaats. Wil je wel graag de Hypnobirthing cursus volgen? Dan verwijs ik jullie door naar de Online Hypnobirthing cursus. Deze cursus kun je heerlijk vanuit huis in eigen tijd en tempo volgen! Samen of alleen… Van angst naar vertrouwen en uitkijken naar de geboorte van jullie kindje! <3

Investering

De investering van de groepscursus bedraagt €345,- per koppel.
Hierbij zit het volgende inbegrepen:

 • Vier lessen voor jou en je partner
 • Vier werkboeken theorie en oefeningen
 • Diverse ontspanning MP3’s
 • Uitgebreid cursusmateriaal
  BONUS:
 • Lees- en luistertips
 • Yoga Nidra – Mama audio
 • Mogelijkheid tot begeleiding via WhaptsApp tot en met en na de geboorte van jullie kindje
 • Template Geboorteplan
 • Checklist geboortetas

Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten. Dat is fijn! Kijk even bij jouw zorgverzekeraar of je hiervoor in aanmerking komt.

Liever een privé cursus aan huis? De investering bedraagt dan € 475,- * per koppel voor 3 bijeenkomsten van 2,5 uur.
* exclusief eventuele reiskosten

Aanmelden

Stuur mij een bericht via het formulier,
of plan gemakkelijk een kennismaking in via Calendly.
Ik hoor graag van je.

 

  “Suzanne straalt rust uit en tegelijkertijd brengt ze een hoop positieve energie mee. Wat ik als heel prettig heb ervaren. Ze helpt je met vertrouwen naar de geboorte van je kindje toe te leven. Mocht het ons gegeven zijn om weer een wondertje op deze wereld te zetten, ga ik ter voorbereiding absoluut de opfriscursus bij Suzanne volgen!”
  Cerin

   

  “Suzanne heeft een hele waardevolle bijdrage geleverd aan onze kijk op de geboorte van ons derde kindje. Ze straalt rust en positiviteit uit en dit maakte dat het snel vertrouwd voelde. Ze heeft veel kennis in huis en paste de inhoud van de cursus aan op wat wij nodig hadden. We hebben heel veel opgestoken van wat zij vertelde en onze wensen voor het grote moment werden steeds duidelijker en voelde zó goed! Wij raden HypnoBirthing an sich bij iedereen aan maar ik zou het dan ook zeker bij Mamasuuz doen!”
  Kristel