Online Cursus Hypnobirthing

Volg de cursus Hypnobirthing wanneer dit voor jullie uitkomt.

Lekker vanuit huis, heerlijk samen op de bank, voorbereiden op een ontspannen geboorte. Ik begeleid jullie heel graag.

Mijn passie voor geboortes, het uitkijken naar de geboorte vanuit vertrouwen en positiviteit, dit wil ik op jullie overbrengen. Omdat ik het iedere aanstaande ouder wens om met een positieve blik en met een berg aan vertrouwen de geboorte tegemoet te gaan.  

In 2015 werd ik voor het eerst moeder en deze bijzondere ervaring is de bron van mijn passie. Hierdoor is MAMASUUZ ontstaan om jou als aanstaande ouder te helpen bij het voorbereiden op de geboorte van jullie baby. Ik reik jullie diverse tools aan zodat jij op de dag van de geboorte vol vertrouwen kunt loslaten en je kunt overgeven aan je lichaam en het prachtige proces van de geboorte.   

Ik neem jullie mee in vier modules waarin jullie stap voor stap aan de slag gaan met het voorbereiden op de geboorte.

Heb je nog vragen, neem gerust contact met me op. 

Wat krijg je bij deze cursus?

 • 4 Modules 
 • 4 Werkboeken
 • Meer dan 40 video’s
 • 3 Uur Lesmateriaal
 • Bonus
 • Diverse MP3’s
 • Template Geboorteplan
 • Checklist Geboortetas

Heb je vragen?
Mail me op info@mamasuuz.nl en we plannen een kennismakingsgesprek.

Afgelopen zomer hebben mijn man en ik de online cursus gevolgd en twee weken geleden ben ik thuis (in bad) bevallen van ons eerste kindje! Alles is helemaal goed gegaan en ik heb het helemaal op mijn eigen manier kunnen doen. Ik heb echt naar mijn lichaam geluisterd en gedaan wat goed voelde. Ik kijk zo ontzettend positief terug op de bevalling! De geboortefotograaf die aanwezig was, heeft meerdere keren gezegd dat ze het zo’n bijzondere ervaring vond dat het zo is gelopen bij een eerste bevalling en dat ik het echt op mijn manier deed. Ik wilde dit graag met je delen, omdat we allebei veel van je cursus geleerd hebben en we heel blij zijn dat het zo is gelopen! “

Lotte

Deze cursus is ideaal voor jou als:

 • Je vanuit huis, in je eigen tijd een cursus wilt volgen
 • Een groepscursus voor jullie lastig te plannen is
 • Je door je dagelijkse bezigheden in de avond vaak moe bent en liever thuis blijft
 • Er is bij jou in de buurt geen cursusaanbod is
 • Je de tijd wilt nemen om met Hypnobirthing aan de slag te gaan

Wat biedt deze cursus jou en je partner?

 • De cursus Hypnobirthing in vier modules
 • Korte filmpjes per onderwerp
 • Audiobestanden ter ontspanning en verdieping
 • Diverse extra’s
 • 180 dagen toegang

Even voorstellen…

Waarom kiezen mensen voor de Online Cursus?

 • Lekker thuis vanaf de bank
 • Op ieder moment kunnen pauzeren en weer verder gaan
 • De online cursus biedt de mogelijkheid om modules en ontspanningsoefeningen te herhalen 
 • Samen, maar ook alleen te volgen
 • Wanneer je partner niet heel enthousiast is, kun je zelf de cursus volgen en delen met je partner wat jij relevant vindt
Module 1

De Filosofie

In deze module maak je kennis met Hypnobirthing. Door meer over de achtergrond te leren, en een stukje geschiedenis, kun je de methode en technieken nog beter toepassen en integreren. Je leert wat de basistechnieken inhouden en aan het eind van deze module heb je de drie ademhalingstechnieken ook al geleerd.

1.1 Inleiding
1.2 De filosofie
1.3 Opdracht
1.4 Geschiedenis
1.5 Wat is normaal?
1.6 Wat is er mis met bevallen?
1.7 Relaxed vs Stress
1.8 Hoe gaan we voor relaxed?
1.9 Ademhalingstechnieken
1.10 Hypnose
1.11 Afsluiting

Module 2

De Technieken

Deze module brengt je verschillende technieken. Je gaat in contact komen met je baby, leert nieuwe ontspanningstechnieken, leert welke keuzes je allemaal mag gaan maken ter voorbereiding op de geboorte en je gaat een heerlijke massage ontvangen van jouw partner. Yes!

2.1 Inleiding
2.2 Verliefd worden op je baby
2.3 Welke keuzes heb je?
2.4 Ontspannen
2.5 Massage Time
2.6 Nieuwe ontspanningsoefening
2.7 Je lichaam voorbereiden
2.8 Beperkende gedachten
2.9 Geboortevoorkeuren opstellen
2.10 Afsluiting

Module 3

De Praktijk

Wat kan jij als partner betekenen tijdens de geboorte? Dat leer jij in deze derde module. Dit geeft jou en je partner vertrouwen. Ook leer je weer een nieuwe ontspanningstechniek, een hele fijne al zeg ik het zelf. Je leert meer over het chemisch inleiden maar ook hoe je op een natuurlijke manier de geboorte kunt opwekken. In deze module mag je ook al je beperkende gedachten loslaten. Zalig toch?

3.1 Inleiding
3.2 Voorbereiden op een geboorte in het ziekenhuis
3.3 De rol van de geboortepartner
3.4 Verdiepingsoefening
3.5 Stuitligging
3.6 Je gegokte datum
3.7 Kunstmatig inleiden
3.8 Natuurlijk opwekken
3.9 Beperkende gedachten loslaten
3.10 Afsluiting

Module 4

De Geboorte

De geboorte! Hoe ziet dat er van binnen uit? Op welke manieren kan de geboorte beginnen? En, hoe zat dat ook alweer met de ademhalingstechnieken? Wat kan je verwachten? Hoe kun je je op onverwachte situaties voorbereiden? Dit komt allemaal aan bod. Compleet voorbereid ben je na het afronden van deze module. Laat de geboorte maar komen!

4.1 Inleiding
4.2 Hoe kan een geboorte van start gaan?
4.3 Geboorte animatie
4.4. De optimale geboortepositie
4.5 Aankomst in het ziekenhuis
4.6 De openingsfase
4.7 Houdingen
4.8 Wat te doen bij vertraging?
4.9 Het schiet op!
4.10 De geboortefase
4.11 Afsluiting

“De cursus heeft ons geholpen bij het maken van bepaalde keuzes en het bepalen van onze voorkeuren. Ik vond het goed dat “Suuz” ook in de cursus aangeeft dat je niet alles in de hand hebt. Dat kan ik na de geboorte van onze zoon, alleen maar bevestigen.
Ondanks dat de geboorte van ons mannetje niet helemaal is gelopen zoals we graag hadden gewild, kijk ik wel met een positief gevoel terug op de bevalling. We hebben de geboorte behoorlijk rustig ervaren. De ademhalingsoefeningen hebben mij zeker geholpen bij het vinden van rust en kalmte. Elke wee (of golving) verdween ik even in mijn eigen bubbel en ik kon dit zo goed volhouden. Voor mijn partner was het ook prettig dat de ontsluitingsfase zo rustig verliep. Het idee dat een bevalling alleen maar bestaat uit pijn lijden is zo eenzijdig en verlammend. Het is de laatste stap die je samen met je kindje zet, voordat deze wordt geboren.

Ik heb uit de cursus inspiratie gehaald om de geboorte zo veel mogelijk natuurlijk te laten verlopen en ook te vertrouwen op wat je lijf allemaal kan. Met dat vertrouwen starten aan de bevalling is zo waardevol, dat wens ik iedere aanstaande ouder toe.”

Louise

Hi, mijn naam is Suzanne Wisse

 

Tijdens de zwangerschap van onze eerste kind in 2015, is bij mij het vuurtje aangegaan. Een passie voor zwangerschap en geboorte. 

Waar ik vol vertrouwen de geboorte tegemoet ging, merkte ik dat er veel mensen in mijn omgeving vanuit angst en spanning naar de geboorte keken. Dit hielp mij niet om dicht bij mijzelf te blijven en om positief naar de geboorte te blijven kijken. Een Google zoekopdracht met de woorden positief en ontspannen bevallen bracht mij bij Hypnobirthing. Wat was het fijn om te ontdekken dat er een methode was waar men uitging van positiviteit en ontspanning. Deze manier van voorbereiden sloot zo goed bij mij aan. Nadat onze dochter op een prettige manier thuis geboren werd kon ik mijn enthousiasme rondom bevallen maar niet loslaten. Ik wilde dit delen, ik wilde nog meer aanstaande ouders bewust maken van het feit dat bevallen echt anders kan.

Zo ontstond in 2016 MAMASUUZ. Vanuit een passie om aanstaande ouders vertrouwen te geven, ze te begeleiden naar de geboorte vanuit ontspanning en positiviteit. Om op deze manier een prachtige geboorte-ervaring te creëren, om zelfregie te behouden, zodat ouders de geboorte krijgen zoals zij deze wensen. Voor zichzelf maar ook voor hun baby. Want naast dat je voor jezelf een prettige geboorte wenst, is het voor jouw baby ook fijn en belangrijk om op een comfortabele manier geboren te worden. Om in ontspanning, in plaats van stress, op de wereld aan te komen.  

In 2017 mochten wij weer ouders worden, dit keer van een zoon. Ook hij is thuis geboren. Deze keer wilde ik graag een badbevalling, en man/vrouw, wat kan ik je dit aanbevelen! Weer hadden we een heel fijne geboorte, intens ook, maar dat mag een geboorte ook zijn. Maar wat was het vooral mooi…  

Inmiddels ben ik al weer een aantal jaren onderweg met MAMASUUZ en word ik nog steeds super enthousiast bij het lezen van geboorte-ervaringen van cursisten. Vrouwen die aangeven dat ze een droombevalling hebben gehad of een vrouw die vertelt dat ze zo diep ontspannen was dat ze zich volledig kon overgeven aan haar lichaam. Of een partner die vol schiet omdat hij zo trots is op zijn vrouw die volledig in haar kracht hun kind op de wereld zette. Wow! Deze berichten maken me zo trots en enthousiast!  

Dus ja, dit ben ik en dit is mijn passie. Ik ben hier om de wereld te veranderen door ouders anders te leren kijken naar de geboorte. Om vanuit kennis, kracht en ontspanning steeds meer fijne en bewuste geboortes te creëren. Zodat ouders een sterke start hebben in het ouderschap en baby’s vol vertrouwen worden geboren.

Begin vandaag met Hypnobirthing

+ 4 Modules
+ 4 Werkboeken
+ Meer dan 40 video’s
+ 3 Uur Lesmateriaal
+ Bonus:
+ Diverse audiobestanden
+ Template Geboorteplan
+ Checklist Geboortetas

Nu van €275,- voor €175,-

Twijfel je nog? Mail me op info@mamasuuz.nl en we plannen een kennismakingsgesprek.

“De bevalling was een droombevalling”
Tamar

Bedankt voor jou bijdrage aan onze droombevalling.
Marloes en Jeffrey

“We genieten nog na van de geboorte van Sam”
Cerin

Veelgestelde vragen

Hoelang heb ik toegang tot het programma?
Je hebt een half jaar toegang tot het programma.

Wanneer is het aan te raden te starten met het programma?
Het is aan te raden te starten met de cursus Hypnobirthing wanneer je tussen de 20-32 weken zwanger bent.

Wat is het verschil tussen de online en offline variant?
De inhoud van de lessen is exact hetzelfde, dus qua inhoud is er geen verschil.

Kan ik de cursus ook alleen volgen?
Ja, dit is ook zeker mogelijk. Uiteraard is het fijn als je het samen kunt volgen. 

Hoe zit het als ik tussentijds vragen heb?
Zet ze op de mail en ik denk met jullie mee

Wordt deze cursus vergoed door mijn verzekering?
Ik ben gecertificeerd Hypnobirthing docent en aangesloten bij brancheorganisatie BCE. Of dat vergoed wordt, ligt aan jouw verzekering. Het beste kun je met hen contact opnemen. Op de factuur vind je de benodigde informatie.

Wil je eerst kennismaken?
Mail me op info@mamasuuz.nl en we plannen een gesprek.

Neem contact op

Stuur mij een bericht via het formulier.
Ik hoor graag van je.