Het Sluitingsritueel

Massage na de bevalling – Het Sluitingsritueel

Ongeveer zes weken na de geboorte kan je gebruik maken van een sluitende massage. Dit is om het gehele lichaam te sluiten en ter ondersteuning van het herstel van de kraamvrouw. In zeven stappen wordt het gehele lichaam ingewikkeld in doeken van hoofd naar voeten toe. Deze doeken worden per onderdeel ongeveer vijf a tien minuten op “spanning” gebracht en gehouden om daarna heel rustig weer los gelaten te worden. Zo gaat de behandeling het gehele lichaam door, met een “wedergeboren” gevoel sluit je de massage af.

Voorafgaand aan het sluiten starten we met een heerlijke ontspannen kruidenthee om na te praten over de geboorte en de kraamtijd. Hierna mag je in een warm kruidenbad om nog meer tot jezelf komen. Indien je geen bad hebt, dan wordt dit een voetenbad.

Het ritueel

  • Geboorteverhaal delen
  • Kruidenthee 
  • Kruidenbad – Of voetbad indien er geen bad aanwezig is
  • Sluiting van het gehele lichaam in zeven stappen

Via onderstaande link kom je bij de Podcast van Simone Scherpenzeel van PSY.MOON. Zij is Newborn Mom Coach en onlangs mocht ik haar het sluitingsritueel geven. Luister naar haar ervaring via deze link.

Praktische informatie

De sluitingsmassage is mogelijk vanaf twee weken na de geboorte . Zelf vind ik het een mooi idee om het ritueel zes weken na de geboorte aan te bieden. De eerste zes weken, oftewel de eerste veertig dagen, vormen de basis en zijn het belangrijkst om een goed begin te maken met het terugvormen van je lichaam en het vinden van een nieuwe balans

Het ritueel duurt ongeveer anderhalf uur en wordt aan huis gegeven. Het is fijn als je totaal de rust kunt vinden dus dat er iemand is die de zorg van je baby op zich kan nemen.

Er zijn twee personen nodig om de sluiting te kunnen geven. Dit kan jouw partner zijn of anders een ander persoon bij wie je op je gemakt voelt. Denkend aan een vriendin, zus, moeder etc.

Investering

De investering in jezelf bedraagt €175,-.
Het ritueel kan ook als kado gegeven worden! Voor je vrouw of voor een vriendin die net moeder is geworden.

In samenwerking met

Neem contact op

Stuur mij een bericht via het formulier.
Ik hoor graag van je.