Babymassage

Wat is Babymassage?

Babymassage is een liefdevolle ontspanningsmassage. Het is een eenvoudige massage die gemakkelijk is om te leren en héérlijk om te ontvangen én te geven. Het kan door de ouder gegeven worden en is voor beiden een fijne en mooie manier van contact maken en elkaar liefdevolle aandacht te geven. Je laat hiermee de baby ervaren: dit ben jij en jij bent goed zoals je bent. Dit komt de geestelijke en emotionele ontwikkeling ten goede en versterkt de band tussen ouder en kind.

Het belangrijkste effect van babymassage is dat de band tussen jou en je baby versterkt wordt en dat je leert zijn of haar lichaamstaal beter te begrijpen. De massage heeft een kalmerende invloed, de tastzin wordt ontwikkeld, waardoor de baby leert met vertrouwen en zachtheid te reageren. Door je baby regelmatig te masseren slaapt hij of zij rustiger en dieper, de spijsvertering wordt beter, darmkrampjes en overstrekking verminderen.

“Liefdevol aangeraakt, gestreeld, gemasseerd worden, dat is voedsel voor het kind.”
– F. Leboyer – introduceerder Shantala babymassage in het Westen

Voor wie is het?

Babymassage is voor iedere baby geschikt en in het bijzonder geschikt voor kindjes die veel huilen en last hebben van darmkrampjes. Ook baby’s die erg gespannen zijn, erg gevoelig zijn of die zich overstrekken hebben zeer veel profijt van babymassage. De baby’s worden rustiger en slapen regelmatiger.

Je kunt aan een cursus babymassage deelnemen als jouw baby tussen de zes weken en negen maanden oud is.

Over deze cursus

Een cursus bestaat uit drie bijeenkomsten van 1 uur en 1 kwartier. Iedere les verloopt min of meer volgens een vast patroon in een ontspannen, rustige sfeer. Na het uitwisselen van ervaringen wordt de babymassage stapje voor stapje geoefend, waarbij ik verschillende houdingen en handelingen laat zien met behulp van een babypop. Na de massage worden de baby’s weer aangekleed en eventueel gevoed. Onder het genot van een kopje thee en wat lekkers worden ervaringen uitgewisseld.

In de groepscursus is er plaats voor maximaal 5 baby’s en hun mama of papa. Zo houden we de groep klein en is er ruimte voor extra aandacht.

Individuele cursus babymassage:
Vind je het prettiger om een individuele cursus te volgen? In dat geval kom ik bij jou thuis. Heb je een vriendin, zus, buurvrouw of iemand anders met een baby die tegelijkertijd de babymassage met jou wil volgen, dan is dat uiteraard ook mogelijk.

Wanneer?

De cursus vindt plaats op de dinsdagochtend aan de Archimedesbaan 6 in Nieuwegein. Er start een nieuwe groep wanneer er voldoende aanmeldingen zijn.

Dinsdagochtend 09.30 – 10.45 uur

Investering

De prijs voor de groepscursus bedraagt €75,-.
Dit is inclusief:

  • Uitgebreid cursusmateriaal met o.a. de massagetechniek
  • Flesje met natuurlijke massageolie
  • Een blije baby ♥
  • Een privé cursus bij jou thuis bedraagt € 125,- voor twee bijeenkomsten van circa 1 uur. Bij deelname van meerdere personen wordt er een korting berekend. Bovenstaande is dan uiteraard ook voor jullie inclusief.

In samenwerking met

INTRODUCTIE WEBINAR

Hypnobirthing

Meer weten over de Online Cursus Hypnobirthing? Meld je aan voor een webinar. Helemaal gratis!

Neem contact op

Stuur mij een bericht via het formulier,
of plan gemakkelijk een gesprek in via Calendly.
Ik hoor graag van je.

    Neem contact op

    Stuur mij een bericht via info@mamasuuz.nl
    Ik hoor graag van je.