HypnoBirthing

foto3Wat is HypnoBirthing?

HypnoBirthing® is een ontspannen en stress-vrije methode die gebaseerd is op het feit dat alle baby’s op een zachte, kalme en liefdevolle manier geboren zouden moeten worden. De nadruk ligt op zwangerschap en geboorte, maar ook op prenataal ouderschap en het bewustzijn van de ongeboren baby. Het is een simpel en eenvoudig programma om moeders te helpen herinneren aan de eenvoud van geboorte.

Met HypnoBirthing leer je te vertrouwen op de natuurlijke manier van baren, te ontspannen en je lichaam te laten doen wat het moet doen. Door een aantal belangrijke technieken te oefenen, worden gedachten geprogrammeerd en het lichaam voorbereid op een gemakkelijke geboorte.
HypnoBirthing is niet alleen een techniek maar ook een filosofie. HypnoBirthing leert je dat, als angst en spanning en medische complicaties geen deel uitmaken van het geboorteproces, ondraaglijke pijn geen onderdeel hoeft te zijn van de geboorte.

“We believe that every woman has within her the power to call upon her natural instincts to bring about the best possible birthing for her baby and herself”
Marie F. Mongan

“Wij hebben enorm veel gehad aan de Hypnobirthing cursus. Ik voel me beter voorbereid op de geboorte en voel me meer ontspannen. Mijn man heeft een beter idee hoe hij om moet gaan met andere mensen bij de geboorte en hoe hij mij kan ondersteunen. Echt een aanrader. Suzanne leidt de cursusavonden op een rustige en ontspannen manier en neemt ook echt de tijd voor iedereen en alle verhalen! We hebben ervan genoten!” – Dorene

Cursus:
De cursus bestaat uit 5 lessen van 2,5 uur.
Tijdens de cursus komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

 • Theorie over je lichaam, over hoe je baarmoederspieren werken
 • Uitleg over de verschillende fases van de geboorte; de ontsluiting, de overgangs en de geboortefase
 • Uitleg over houdingen tijdens de baring
 • Ontspanningstechnieken en ademhalingstechnieken
 • Je leert oxytocine en endorfine in je lichaam te stimuleren, zodat adrenaline, het stresshormoon, verdwijnt
 • Uitleg over het angst-spannings-pijn principe en hoe dit om te zetten naar vertrouwen-ontspanning-comfort
 • Je leert angsten los te laten en vertrouwen te hebben in jezelf en je eigen lichaam
 • Het duidelijk maken van je wensen rondom de geboorte aan zorgverleners door middel van het maken van een geboorteplan
 • Je leert beter te luisteren naar de signalen van je lichaam en je baby
 • Je leert optimaal te communiceren met je zorgverleners
 • De geboortepartner leert hoe hij/zij de aanstaande moeder kan helpen en ondersteunen tijdens de bevalling (o.a. de ‘Light Touch Massage’ die toegepast kan worden om te helpen ontspannen)

3951Data Nieuwegein:
Donderdagavond 19.00 – 21.30 uur
3, 10, 17, 24 & 31 januari
14, 21, 28 februari & 7, 14 maart

Data Culemborg
Zaterdagochtend 10.00 – 12.30 uur
5, 12, 19, 26 januari & 2 februari

De cursus in Nieuwegein wordt gegeven aan de Archimedesbaan 6. Er is plaats voor maximaal 4 koppels. De cursus in Culemborg wordt gegeven bij MENSENKIND Holistische zorg voor geboorte en gezin. Godfried Bomansstraat 2, Culemborg.
Binnen 20-32 weken zwangerschap is een mooie tijd om te starten met de cursus. Ben je al langer zwanger, neem dan contact op dan bespreken we even de mogelijkheden. Aanmelden kan via het contactformulier.

Investering:
De investering van de groepscursus bedraagt € 299,- Een privé cursus bedraagt € 450,-.
Hierbij zit het volgende inbegrepen:

 • De 5 lessen voor jou en je geboortepartner
 • Het boek; HypnoBirthing, the Mongan Method (inclusief cd)
 • De originele HypnoBirthing MP3’s
 • Uitgebreid cursusmateriaal
 • Begeleiding tijdens en na de cursus tot en met de geboorte van jullie kindje

Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten. Dat is fijn! Kijk even bij jouw zorgverzekeraar of je hiervoor in aanmerking komt. Binnen twee weken na aanmelding voor de cursus doe je een aanbetaling van € 50-. De rest van het cursusgeld dient uiterlijk twee weken voor aanvang van de cursus te zijn overgemaakt.

“Suzanne straalt rust uit en tegelijkertijd brengt ze een hoop positieve energie mee. Wat ik als heel prettig heb ervaren. Ze helpt je met vertrouwen naar de geboorte van je kindje toe te leven.
Mocht het ons gegeven zijn om weer een wondertje op deze wereld te zetten, ga ik ter voorbereiding absoluut de opfriscursus bij Suzanne volgen!” Cerin

“Suzanne heeft een hele waardevolle bijdrage geleverd aan onze kijk op de geboorte van ons derde kindje. Ze straalt rust en positiviteit uit en dit maakte dat het snel vertrouwd voelde. Ze heeft veel kennis in huis en paste de inhoud van de cursus aan op wat wij nodig hadden. We hebben heel veel opgestoken van wat zij vertelde en onze wensen voor het grote moment werden steeds duidelijker en voelde zó goed!
Wij raden hypnobirthing an sich bij iedereen aan maar ik zou het dan ook zeker bij Mamasuuz doen!” Kristel

Annuleren door de cursist:
Tot 6 weken voor de aanvangsdatum kun je je deelname kosteloos annuleren. Je ontvangt je aanbetaling volledig terug. Bij latere annulering ontvang je je eventueel betaald deelname geld terug, met uitzondering van de aanbetaling. Wanneer je je onverhoopt twee weken voor aanvang van de cursus afmeldt, ben je het gehele cursusbedrag verschuldigd. Je krijgt de aanbetaling niet terug.

Annuleren door de docent:
De cursus gaat door bij aanmelding van minimaal 2 deelnemers (een koppel geldt als 1 deelnemer). Bij onvoldoende aanmeldingen krijg je de mogelijkheid het volledige deelname geld, inclusief aanbetaling terug te ontvangen. Je kunt ook kiezen voor een individuele cursus, bij jou thuis, dit heeft echter een ander tarief en kost € 450,-.

Verder gelden onderstaande algemene voorwaarden:

 • De docent heeft het recht een bijeenkomst te verplaatsen naar een andere datum
 • Het missen van een of meerdere delen van de cursus geeft geen recht op restitutie van deelname geld
 • De aanbetaling alleen geeft geen recht op het boek, de MP3 en/of het trainingsmateriaal
 • Een wijziging van uw boeking geldt als een annulering

hbsealhorizontal1

Gecertificeerd HypnoBirthing Docent
HypnoBirthing Nederland